تبیان، دستیار زندگی

محجوب: عملکرد تیم شطرنج زیر 16 سال فراتر از انتظار بود

سرمربی تیم شطرنج زیر 16 سال ایران با اشاره به نتایج این تیم در المپیاد جهانی گفت: برخلاف جایگاه نهایی ایران در جدول رقابت ها، ما با نفرات کم تجربه، نتایجی فراتر از حد انتظار کسب کردیم و افزایش درجه بین المللی آنان مصداق این نتایج است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
شطرنج
«مرتضی محجوب» با ابراز رضایت از نتایج تیم شطرنج زیر 16 سال ایران اظهار داشت: در المپیاد جهانی این رده سنی ورزشکاران ایرانی فراتر از حد انتظار ظاهر شدند؛ اینکه نتایج نسبت به چهار دوره گذشته افت داشته به خاطر دلایل فنی نیست بلکه تیم ایران پوست اندازی کرده و برخی از شطرنج بازان نخستین بازی بین المللی خود را در این تورنمنت تجربه کردند.
عضو پیشین تیم ملی شطرنج ایران در پاسخ به پرسشی در زمینه افت محسوس نتایج نسبت به دوره های قبلی افزود: از روز اول اعزام به مسابقات، از تیم زیر 16سال شطرنج ایران انتظار قهرمانی نداشتیم اما بر خلاف تمام گمانه زنی ها تیم ایران در میز یک مسابقات مدال طلا را کسب و این مدال توسط «علیرضا فیروزجاه» به دست آمد.
همچنین در میز 2 «امیررضا پورآقا» شطرنج باز 14 ساله ایرانی با وجود تجربه نخست بین المللی عملکرد خوبی داشت. از دیگر دلایل موفق بودن تیم ایران در ترکیه، افزایش درجه بین المللی چهار شطرنج باز کشورمان است که نشان داد عملکرد آنان فراتر از پیش بینی کمیته برگزار کننده مسابقات بود.
سرمربی تیم زیر16 سال شطرنج ایران با بیان اینکه نخبگان کنونی شطرنج ایران برای رسیدن به پختگی نیاز به این تورنمنت داشتند، تصریح کرد: با وجود تغییر 80 درصد نفرات تیمی، تیم ایران تا دور پایانی در کورس قهرمانی قرار داشت و توانست تیم های صاحب نامی مانند بلاروس، چین و ایالات متحده آمریکا را شکست دهد اما بی تجربگی برخی از بازیکنان در بازی برابر ازبکستان موجب شد جایگاه ایران در این رقابت ها افت کند. البته این بی تجربگی ناشی از انتخاب اشتباه کادر فنی در انتخاب نفرات نبود بلکه تجربه نخست شطرنج بازان باعث شده بود که آنان در میز مسابقه عملکرد واقعی خود را نشان ندهند.
او با بیان اینکه شطرج ایران در مسیر موفقیت قرار گرفته است بیان کرد: در مسابقات جهانی دیگر از ایران به عنوان پدیده یاد نمی کنند بلکه تیم ما در تورنمنت های مختلف در قامت یک مدعی در رده های مختلف ظاهر می شود. شطرنج ایران در چهار دوره گذشته المپیاد زیر 16 سال جهان به یکی از سکوهای سه گانه رسیده و در مسابقات انفرادی جوانان جهان قهرمان شدیم. این موفیت ها با صعود «مبینا علی نسب» به یک هشتم نهایی رقابت زنان جهان بعدی تازه تر پیدا کرد و «سارا سادات خادم الشریعه» هم اکنون در بین 20 شطرنج باز مطرح دنیا قرار گرفته است.
او با اشاره به جابجایی شطرنج بازان در رده های سنی مختلف گفت: از تیم طلایی ما تنها فیروزجاه باقی مانده که یک سال دیگر می تواند در این رده سنی بازی کند و شطرنج بازان جدید به تیم ملی زیر 16 سال دعوت شده و در حال کسب تجربه می باشند؛ این شرایط تنها مختص ما نبود بلکه تیم روسیه که در سال 2017 عنوان قهرمانی المپیاد را کسب کرد در این دوره از رقابت ها در جایگاه دوازدهم قرار گرفت.
قهرمان ایران در ادوار گذشته در زمینه احتمال ظهور نخبه های شطرنج در ایران گفت: نسل طلایی با مقصودلو، طباطبایی، فیروزجاه و ایدنی به رده های سنی بالاتر رفته و هم اکنون عضو تیم ملی اصلی شطرنج می باشند لذا برای جایگزین کردن لازم است در تیم های پایه به شطرنج بازان نوجوان فرصت داده شود تا بتوانند جا پای نسل طلایی بگذارند و من یقین دارم در آینده از نفرات تیمی که عنوان پنجمی المپیاد زیر 16 سال شطرنج جهان کسب کردند، بیشتر خواهیم شنید.
به گزارش ایرنا، المپیاد جهانی شطرنج زیر 16 سال جهان در ترکیه برگزار شد و تیم ایران با علیرضا فیروزجاه، امیررضا پورآقابالا، مهدی غلامی، آرش داغلی و مطهره اسدی و با مربیگری مرتضی محجوب به این رقابت ها اعزام شد و با کسب 6 پیروزی و پذیرش سه شکست در جایگاه پنجم قرار گرفت.
تیم های ازبکستان، هند، چین و بلاروس عنوان اول تا چهارم این مسابقات را کسب کردند.
تیم ایران در حالی تا مسابقه پایانی یکی از شانس های کسب عنوان قهرمانی به شمار می رفت که در جدول نخست این رقابت ها بخت پنجم قهرمانی به شمار می رفت. پذیرش 2 شکست پیاپی در دور هشتم و نهم موجب شد ایران نتواند عنوانی در این رقابت ها کسب کند. در پایان این رقابت ها «علیرضا فیروزجاه» با تجربه ترین عضو تیم ملی با 7 برد و 2 تساوی عنوان بهترین شطرنج باز را کسب و توانست مدال طلای میز یک رقابت ها را از آن خود کند.
بسیاری از کارشناسان از المپیاد جهانی شطرنج زیر 16 سال جهان به عنوان آغاز درخشش نسل طلایی ایران در سال 2014 یاد می کنند؛ پیش از این تیم شطرنج زیر 16 سال ایران توانسته بود در سال های 2015 و 2016 عنوان قهرمانی، سال 2014 عنوان نایب قهرمانی و در سال 2017 عنوان سوم این رقابت ها را از آن خود کند.
منبع:ایرنا